keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Hobitti!!! 8.4.13Hobitti! Nyt poiketaan raiteilta ja tehdään jotain uutta ja hulvatonta ja puhutaan elokuvasta. Aikamme odotetuimmasta elokuvasta nimittäin Hobitista. 

Olen älyttömän suuri TSH fani! Ja todellakin aloin odottamaan elokuvaa heti Kuninkaan paluun ilmestymisen jälkeen. Voitte kuvitella lähes kymmenvuotisen harhailun tämän pikkukaupungin leffateatterin eteen katsomaan, joko se tulee! Opin käyttämään nettiä kunnolla vasta muutama vuosi sitten.. muttei siitä sen enempää. Odotus palkittiin viimein, Hobitti tuli ja meni ja kävin katsomassa sen vain muutaman kerran, yhden kerran vähemmän kuin Harry Potterin Kuoleman varjeluksineen, muttei siitäkään sen enempää. Kokemus jätti minut sanattomaksi.  
Se oli niin paljon kaikkea mitä meille luvattiin ja sitten vielä vähän enemmän! Nyt kun sen julkaisupäivä on onnellisesti takana ja olen saanut katsottua sen pari kertaa Bluerayna omissa oloissani, pystyn ehkä puhumaan siitä rakentavasti. Ihan ensiksi haluan sanoa että rakastan Tolkienin klassikkokirjaa.
Se miten pikkutarkasti elokuva seuraa kirjan juonta oli uskomatonta ja se että se silti toimi jännittävänä seikkailukertomuksena. Erebor on kuvattu uskomattomasti! Rakastan sitä, miten sinne on luotu taas kerran omannäköisensä kulttuuri ja meininki ja historia ihan vain takaumia varten. Sydämeni pysähtyi kun kääpiöiden takomistyötä kuvattiin ja rakastuin siihen heppuun joka löysi arkkikiven (lähinnä kypärään kiinnitetyn kynttilän ansiosta, mutta silti) mitkä yksityiskohdat! Ensimmäisten haltioiden (kuingas Thanduril) astuessa valkokankaalle tunsin heti palanneeni kotiin.
Lohikäärme hyökkäsi ja tuhosi kääpiöiden kodin ja nämä hajaantuivat maanpakoon. Muutama vuosikymmen myöhemmin Konnun kunnia-arvoisa hobitti Bilbo Reppuli saa ovelleen odottamattoman vieraan ja päätyy isännöimään yllätysjuhlia kolmelletoista kääpiölle ja yhdelle velholle. Vieraat houkuttelevat kaikenlaisia yllätyksiä kaihtavan hobitin mukaansa seikkailuun ja sitten mennä ratsastetaan vaan poneilla ympäri maaseutua. Mäkien päältä ja vuorien alta, välillä ollaan pahassa pulassa kun ilkeä lauma örkkejä jahtaa sankareita ja välillä päästään turvaan Rivendelliin haltioiden kestittäväksi.
Loppuillasta lennetäänkin jo kotkilla kohti Synkmetsän rajoja. Elokuvassa on uskomaton määrä yksityiskohtia, köykäisemmälläkin juonella olisi siitä saatu kiinnostava. Se että Tolkienin lauluja on mukana ja niitä lauletaan oli uskomatonta, kuin elokuva ei olisi ollut jo tarpeeksi visuaalinen, juonellisesti kiinnostava, 3D niin siinä oli myös osa Tolkienin tarustoon ehdottomasti kuuluvaa musiikkia. Olen onnellinen.

Ja tiedättekö myös Blue Rayn ostokokemus oli miellyttävä. Ystävällinen Anttilan myyjä tyrkytti mukaan tarroja ja jättiläismäisen Martin Freeman julisteen kuultuaan että olen fani <33
Kukaan ei voi kieltää, että jos tavaran ostokokemus oli hyvä (oli tavara/hyödyke kuinka kehno tahansa) siitä jää kiva positiivinen fiilis.

Some folk we never forget
Some kind we never forgive
Haven't seen the back of us yet
We'll fight as long as we live
All eyes on the hidden door
To the Lonely Mountain borne
We'll ride in the gathering storm
Until we get our long forgotten gold

Miksi seuraava osa ilmestyy vasta ensi jouluna!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti